Facebook дазволіў карыстальнікам хаваць старыя публікацыі

У сацсетцы Facebook з'явілася функцыя кіравання асабістай інфармацыяй, якая дазваляе архіваваць або выдаляць старыя публікацыі, паведамляецца на сайце кампаніі.
Калі карыстальнік хоча захаваць публікацыю і пры гэтым схаваць яе ад іншых, ён зможа адправіць пост у архіў. Каб выдаліць старую публікацыю, трэба будзе перанесці яе ў кошык — з яго пост будзе выдалены праз 30 дзён, калі карыстальнік не вырашыць выдаліць яго ўручную або аднавіць.

Для кіравання некалькімі публікацыямі адразу ў сацсетцы дадалі фільтры, па якіх можна аб'яднаць пасты за пэўны перыяд часу або па згадванні ў іх канкрэтнага чалавека. З дапамогай гэтых фільтраў публікацыі можна будзе выдаляць або архіваваць групамі, а не па адной.

Новая функцыя пакуль даступная толькі ў мабільнай версіі дадатку. Пазней яе плануюць падключыць і на сайце.

У канцы студзеня з'явілася функцыя «дзеянні па-за Facebook», якая дазваляе выдаляць даныя, якія маглі б быць даступныя для сацсеткі. Тады кампанія прызнала, што яна збірала інфармацыю пра карыстальніка прылады нават у тым выпадку, калі ён не заходзіў у свой акаўнт. У Facebook растлумачылі, што функцыя была патрэбна для персаналізацыі кантэнту і таргетаванай рэкламы.

Скарыстаўшыся функцыяй «дзеянні па-за Facebook», карыстальнік цяпер можа выдаліць даныя пра наведванне розных сайтаў і дадаткаў, якія пры дапамозе пэўнага трэкера перасылаюць даныя ў сацсетку. У той жа час газета The Washington Post адзначыла, што ў рэчаіснасці новая функцыя ў Facebook падобная на функцыю «выдаліць гісторыю» ў вэб-браўзеры: нягледзячы на ​​тое, што можна выдаліць усю старую інфармацыю, гэта не перашкодзіць сацсетцы пачаць збіраць даныя зноў.

rbc.ru


Хочаце ведаць больш? Сачыце за нашымі публікацыямі ў Telegram і Facebook, падпісвайцеся на наш канал у Яндэкс Дзэн!

Больш цікавага на «Новым Часе»: