Створаны новы гатунак яблыкаў, адаптаваны да глабальнага пацяплення

Новазеландская кампанія T & G Global пасля 18 гадоў працы прапануе спажыўцам новы гатунак яблыкаў HOT84A1, які павінен захоўваць спажывецкія якасці ва ўмовах глабальнага пацяплення.
Выпрабаванні новага гатунку рабіліся ў Малерусе (Іспанія), дзе гадавая тэмпература можа перавышаць 40 ° C. За 18 гадоў колькасць эксперыментальных саджанцаў з 10 тысяч скарацілася да прыкладна дзясятка валодаючых патрэбнымі ўласцівасцямі.

«Як правіла, у больш гарачых і больш сухіх кліматычных умовах яблыкі не набываюць такі прыгожы чырвоны колер, а таксама не маюць шчыльнай хрумсткай мякаці, якая робіць іх такімі смачнымі», — кажа Пітэр Лэндан-Лейн (Peter Landon-Lane), дырэктар па інавацыях і распрацоўках T & G Global. Новы гатунак быў створаны ў рамках праекта Hot Climate Programme па селекцыі садавіны, адаптаваных да глабальнага пацяплення. Яблыкі HOT84A1 павінны быць устойлівымі да сонечных апёкаў, захоўваць яркі чырвоны колер і шчыльную тэкстуру мякаці.

Цяпер саджанцы новага гатунку будуць адпраўленыя камерцыйным вытворцам: Waimea Nurseries (Новая Зеландыя), TopFruit (ПАР), Dalival (Еўропа), Worldwide Fruit (Вялікабрытанія), Montagues (Аўстралія), Fruit Futur (Іспанія). Тым часам селекцыянеры вядуць работу над устойлівым да пацяплення гатункам груш.

Паводле Pro Science

Хочаце ведаць больш? Сачыце за нашымі публікацыямі ў Telegram і Facebook, падпісвайцеся на наш канал у Яндэкс Дзэн!

  • Апошняе на сайце
,

Больш цікавага на «Новым Часе»: